leende flicka med en stor pokal i ena handen och en stor check i andra handen

Euforisk stämning när Telge delade ut pepp-pris

23-06-02 Telge AB

Telge hjärta Pepp och Danscupen 2023. Så stavas succé. När sista danssteget var taget, när den sista applåden tystnat, stod det klart att varenda deltagare kunde kalla sig vinnare.

– Otroligt, det blev en helt fantastisk gala, konstaterar Lenore Johansson, projektledare inom sponsring på Telge AB.

Tamara blev en av vinnarna

Strålkastarna sveper över scenen. Stjärnan gör entré. Basen dunkar, musiken pumpar och ljudsystemet ger ifrån sig chockvåg efter chockvåg av eufori. Publiken ställer sig upp, vrålar, viftar med hemmagjorda skyltar.

Extas råder. Är det Beyoncé som gör entré? Nej, här snackar vi finalen av Danscupen 2023 på Estrad Stadsscen i Södertälje.

Gissningsvis kommer en av segrarna, Tamara, minnas torsdagen den 25 maj för resten av livet.

– Det känns grymt, jag är så glad! Jag blir så full av energi i hela kroppen när jag dansar!

Klirr i alla klasskassor

Danscupen arrangeras årligen av JAM Dansstudio och Idrott Utan Gränser, två föreningar inom Telgekoncernens sponsringsprogram. Det var 13 bidrag från sju skolor gjorde upp om pokalerna och på läktarna fanns cirka 350 klasskamrater.

Under årets final skulle Telge dela ut publikpriset Telge hjärta Pepp på 5 000 kronor till klasskassan, till den klass som hejade på och peppade bäst under tävlingen, inte bara för det egna bidraget, utan på allas bidrag.

Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort.

– Vi kunde inte enas om vilken klass som skulle få pepp-priset. Alla peppade, hejade och hurrade verkligen hela tiden, oavsett vilket bidrag som stod på scenen. Så i stället för att bara dela ut ett pris, beslutade vi att alla klasser som deltog skulle få 5 000 kronor var till klasskassan, berättar Lenore Johansson, projektledare för sponsring på Telge AB.

Beslutet möttes av vilda jubel. Tamara berättar att hon nästan blev chockad av beskedet att varje klass skulle få 5 000 kronor för sitt fina hejande.

– Jag blev riktigt, riktigt glad av att se alla i min klass så glada.

Vill uppmuntra till fair play

Det är första året som Telge delar ut Telge hjärta Pepp-priset. Telge har instiftat och sponsrar det här priset för att uppmuntra till "fair play", alltså till schysst bemötande och bra tävlingsanda.

Alla som vågar göra det de brinner för förtjänar att bli peppade, stöttade och framhejade. Oavsett om det är dansa inför publik, lira fotboll eller bara att gå sin egen väg.

I juryn medverkade förutom Telges representant även Jenny Stanser, verksamhetschef grundskola på Södertälje kommun, Jaana Rundgren från JAM liksom Njol från bandet Panetoz, som gav ett gästspel som uppskattades av både deltagare och publik.

Alla deltagare fick dessutom blommor och presentcheckar av Södertälje City.

Tamaras danstips: Mycket energi

Tamara tipsar också oss vuxna hur vi ska bli riktiga stjärnor på dansgolvet:

– Välj bra musik och använd mycket energi. Tänk bara på det positiva, på dansen – inget annat, avslutar en segerrusig Tamara.

Telges sponsringsarbete

Vill du veta mer om hur vi arbetar med sponsring, social hållbarhet och framtiden för barn och unga?