Möt Tiffany Alnefelt, pedagog och programutvecklare på Tom Tits Experiment

Hej Tiffany, vad gör du på jobbet?

Jag är pedagog och programutvecklare på Tom Tits Experiment, där vi har som mål att skapa upptäckarglädje för alla.

Min roll är väldigt varierande. Det kan vara allt från att utbilda lärare och hjälpa dem med att komma igång med digitalisering och digitala verktyg i klassrummet samt hur man kan använda det på ett värdefullt sätt. Till att planera program för skolklasser som kommer hit och gör experiment.

Ett av mina ansvarsområden är att driva våra lägerverksamheter där vi möter ungefär 250 barn från Södertälje varje sommar med vetenskapsläger och innovations-klubb. Det roligaste jag vet är att göra experiment tillsammans med barn, det är så himla kul.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att jag får testa nya idéer, möta och inspirera människor samt inspireras av människor och hjälpa andra upptäcka hur spännande det kan vara med naturvetenskap och teknik.

Jag själv är ingen naturvetare i grunden. Det handlar inte om att man måste vara expert för att se hur roligt och relevant naturvetenskap och teknik kan vara. Det handlar framförallt om att vara nyfiken och våga testa.

Vad är utmanande med ditt jobb?

En utmaning för mig är att jag har många idéer och brist på tid att hinna med allt jag vill. Som organisation jobbar vi mycket med utmaningen att nå fler människor. Under ett vanligt år har vi ungefär 180 000 besökare.

Samtidigt är vi väl medvetna om att det finns många i Södertälje som aldrig varit på Tom Tits. Hur vi kan nå ut till dem som kanske inte naturligt skulle komma till ett science center – det är en av våra utmaningar som vi jobbar med mycket just nu.

Vad tycker du om Telge som arbetsplats?

Det är så himla imponerande att det under Telge-paraplyet finns så många kompetenser och så många personer som verkligen brinner för hållbarhet. Överlag känns det som en arbetsplats som är väldigt lösningsorienterad, det gillar jag jättemycket för det är jag är också.

Det känns fantastiskt att Tom Tits är en del av Telgekoncernen, för att det finns så mycket vi kan göra tillsammans med de andra bolagen. Och jag är ganska säker på att jag har världens roligaste jobb. Det är ju fantastiskt.

Vad gör du om fem år, jobbar du kvar?

Ja såklart, varför skulle man vilja jobba någon annanstans? Jag är en väldigt entusiastisk person med många idéer. Det är unikt att ha en arbetsplats där man kan komma med sin kreativitet och idéer och testa och se vad man får för resultat. Ibland blir det jättebra och ibland inte, men man får alltid lärdomar längs vägen.

Det finns alltid nya projekt som jag får möjlighet att ansluta till och hjälpa till att driva vidare, så jag ser väldigt mycket värde i det jag gör. Det betyder allt för mig.

Vilket av våra kärnvärden tycker du lite extra om och hur jobbar du med det i din roll?

Öppen. För jag tycker man ska vara öppen för nya utmaningar, öppen för feedback och öppen för samarbeten. Jag själv är väldigt öppen som person och här kan jag vara mig själv. Det här är en arbetsplats där man kan vara väldigt öppen.

När du är ledig, vad gör du då?

Jag älskar att läsa! Jag har en sjuåring och en treåring så det blir väldigt mycket experiment hemma också, mycket lek med barnen. Jag har nyligen påbörjat en träslöjdskurs som jag tycker är superspännande.

Jag gillar att spela frispeegolf och vara ute i naturen så mycket det går. Resa, när man får möjligheten att resa. Jag är alltid öppen för nya äventyr, utmaningar och att prova nya saker.