Möt Graham Dalton, elektriker på Telge Nät

Hej Graham, vad gör du på jobbet?

Som dagjourselektriker på elnät sköter jag underhåll av allt från gatubelysning till byggström. Jag har jobbat på Telge Nät i två och ett halvt år.

Mina arbetsdagar ser ofta väldigt olika ut, men nästan varje dag utför vi underhåll på gatubelysningen. Det är där det oftast felar i nätverket och det som brukar ta längst tid att fixa. Sedan kan vi behöva fixa kabelfel till sommarstugor och hus, nya kablar och byggström till byggare. Så kan en vanlig dag se ut!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mina kollegor, absolut. Vi har så kul och jag tycker att vi är ett är bra arbetslag.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?

Alla jobb som har med el att göra kräver att man har huvudet på skaft, för att inte riskera säkerheten. Men det är jag van vid, jag har jobbat som elektriker i 26 år nu.

Vad tycker du om Telge som arbetsplats?

Jättebra, de tar verkligen hand om sina anställda. Mina chefer, arbetsledare och alla jag hittills träffat är bra. Det är ett fantastiskt företag med många förmåner. Jag landade på fötterna när jag fick det här jobbet, kan man säga. Jag skulle definitivt rekommendera Telge som arbetsgivare till andra.

Vad tror du att du gör om fem år?

Jag tror att jag gör samma sak som idag. Men jag har sagt till mina chefer ”om ni vill befordra mig, låt mig stanna ute på fältet”. Jag trivs bäst utomhus och kan inte tänka mig att jobba inomhus på kontor.

Vilket av våra kärnvärden tycker du lite extra om och hur arbetar du med det i din roll?

Jag jobbar mest med ”öppen”. I mitt arbetslag måste vi vara öppna och prata om allt. Ibland gör människor misstag och då måste man kunna prata om det öppet utan att personen känner att den har gjort bort sig.

Vad gör du när du är ledig?

Min passion är fiske och att arbeta med händerna. Så på fritiden jobbar jag i trädgården och bygger saker när jag kan. Annars försöker jag koppla av och ta det lugnt.