Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Om Hovsjö Hub

Hovsjö är ett bostadsområde i Södertälje där det bor mellan 5 000 - 6 000 personer. Området som byggdes 1973 – 1975 är en del av det så kallade miljonprogrammet. I Hovsjö finns det 2 200 lägenheter och radhus.

Hovsjö byggdes som framtidens boende. Miljonprogrammets idéer om bra bostäder åt alla var bra. Men man glömde bort det viktigaste. Människan. Hovsjö Hub är en satsning som sätter människan i centrum. Redan när Hovsjö formades på 1970-talet fanns idén om en hub. Men då hette den Hovsjöhus. Skolan, fridtidsgården och kyrkan fanns under samma tak.

2010 togs det första spadtaget för den nya Hovsjöskolan. Det var också ett spadtag för Hovsjö Hub som finns i den gamla skolan som härjades av en kraftig brand 2009. Samma år som branden bröt ut hade det kommunala bostadsbolaget Telge Hovsjö, som äger majoriteten av fastigheterna i området, beviljats 32 miljoner kronor i stöd av EUs regionalfond för att utveckla Hovsjö Hub.

Sommaren 2013 var ombyggnaden klar. Nu fylls huset som ägs och drivs av Telge Hovsjö med aktiviteter, företag och människor som tillsammans vill utveckla området.

Vill du veta mer eller bli en del av Hovsjö Hub är du välkommen att kontakta Annette Illi Orre, tf enhetschef för Hovsjö Hub, på e-post annette.illi.orre@telge.se.

Bli en del av Hovsjö Hub

Hovsjö Hub är fullt av möjligheter. Här finns allt från kontors- och seminarielokaler till bibliotek, idrottshall och café. Totalt finns det 7 000 kvadratmeter yta att disponera. Oavsett om du vill arrangera en konferens med 2-200 deltagare, starta en butik, hyra kontor eller annan lokal kan vi hjälpa dig. Det är inte lokalerna utan din fantasi som är begränsningen.

Café med dagens lunch

I vårt café serverar vi varje dag hembakade godsaker, smörgåsar, sallader, hemlagad lunch och mycket, mycket mer.

Konferens

Oavsett om det är en stor eller liten konferens kan vi hjälpa dig. Vi kan anpassa lokalerna efter ditt behov. Vi kan också ordna allt från fika till buffé. Kanelbulle eller baklava till kaffet. Husmanskost eller assyr/syriansk mat till lunch.

Kontor

Vi erbjuder funktionella kontorslokaler för små och medelstora företag.

Kontorshotell

För dig som inte vill ha ett helt kontor erbjuder vi en plats i vårt kontorshotell. Flexibel lösning, och kollegor att bolla frågor med över en kopp kaffe får du på köpet.

Möten

I anslutning till caféet finns ett inglasat mötesrum med plats för 8 personer. Det går också att ha mer informella möten i caféet som har gratis wifi.

Idrott

I Hovsjö Hub finns en stor idrottshall som på vardagar används av Hovsjöskolan och Kultur- och fritidsförvaltningen men som går att hyra på helger.

Aktiviteter i Hovsjö Hub

I hubben har vi alltid saker på gång, bland annat språkcaféer, aktiviteter med Läsa för integration, idrottsföreningar, föreläsningar, informationsträffar, temaveckor och utställningar.

Vill du veta mer, boka tid eller träffas för att diskutera din affärsidé kontakta Annette Illi Orre, tf enhetschef för Hovsjö Hub, på telefon 08-550 224 13.

Vi finns i Hovsjö Hub

Astar erbjuder ett kvalitetssäkrat utbildningskoncept i ständig utveckling där företagets värderingar i kombination med entreprenöriellt lärande utgör fundamentet i verksamheten. I Hovsjö Hub utbildas verkstadstekniker och CNC-operatörer. www.astar.se 

El Sistema är en modell för kör- och orkesterskola med musiken som verktyg för social och mänsklig utveckling. Sedan 2012 finns El Sistema i Södertälje och i Hovsjö Hub. www.elsistema.se

MAP 2020 - Södertäljes största arbetsmarknadsprojekt.

Hero specialiserar sig på personaluthyrning och rekrytering i Stockholm. Bolaget växte fram genom viljan att ta vara på erfarenhet från branschen och att samtidigt bidra i ett större samhällsperspektiv. Det uppnås genom att alltid jobba med hjärtat. www.hero.se

Jobbklar är verksamt på den svenska marknaden och skräddarsyr kvalitativa anställningslösningar till företag och arbetssökande, lösningar som är kostnadseffektiva på sikt. Visionen är att genom effektiv matchning bli den naturliga länken mellan arbetssökande och arbetsgivare. www.jobbklar.se

Sankt Ignations Folkhögskola - en plats för tidlöst lärande i en föränderlig värld. Här finner du munkar med långt skägg som lever ett andligt liv i bön, såväl som engagerande politiker som kämpar för demokrati och frihet. www.sanktignatios.org 

MakEli erbjuder nyanlända hjälp att etablera sig på arbetsmarknaden. www.makeli.se 

Biblioteket Här finns böcker, tidningar, filmer och musik, men också program och aktiviteter. Det nya biblioteket sätter Hovsjöborna i första rummet och har som mål att arbeta med läsfrämjande på nya sätt. På biblioteket jobbar bibliotekarier och kulturpedagoger tillsammans. Mer information hittar du här.

Hovsjö Fritidsgård håller öppet alla dagar i veckan för alla åldrar.

Telge Hovsjö har sitt kontor och samtliga medarbetare i Hovsjö Hub. Här kan hyresgäster skriva kontrakt och få hjälp med olika ärenden. All kontraktsskrivning sker dock i Bobutiken, Storgatan 42. Telge Hovsjö har öppet måndag till torsdag mellan 08.00 och 17.00 och fredagar mellan 08.00 och 15.00.

Öppettider & hitta hit

Öppettider Telge Hovsjö Caféet Fritidsgården  

Måndag-torsdag: 08.00-16.00 
Fredag: 08.00-15.00
Lunchstängt varje dag kl. 12-13

Måndag-torsdag: 08.00-21.00 
Fredag: 08.00-23.00
Lördag: 16.00-23.00

Måndag-torsdag: 13.00-21.00 
Fredag-lördag: 16.00-23.00
Söndag: 16.00-21.00

Visa länk på en större karta

Senast ändrad: 25 mars, 2019