Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

En animerad bild på trygghetsboendet, gatuvy

Trygghetsboendet på Västergatan

Ett trygghetsboende är en boendeform för våra äldre hyresgäster. Boendeformen har tagits fram för att ge extra trygghet och stimulera till fler möten mellan människor.

Trygghetsboendet är till för dig som är 70 år eller äldre och som söker ett boende med högre krav på tillgänglighet både i bostaden men också i utomhusmiljön.

Skillnaden mellan ett seniorboende och ett trygghetsboende är att trygghetsboendet ger goda förutsättningar till gemenskap samt möjlighet till personal på plats, så kallade trygghetsvärdar.

Trygghetsvärdar kan vara behjälpliga med allt från att posta brev till att boka taxi/färdtjänst eller byta en glödlampa. Eller varför inte som utmanare i sällskapsspel?

Trygghetsboendet på Västergatan beräknas vara färdigt för inflyttning under hösten 2021.

En animerad bild på trygghetsboendet sett från ovan

Arkitektur och fastigheten

Trygghetsboendet på Västergatan utgörs av två huskroppar med tre våningar vardera och rymmer sammanlagt 24 lägenheter.

På gården finns miljösoprum och i varje hus finns gemensamhetslokaler. De gemensamma ytorna kan användas för gemensam matlagning, rekreation eller hobbys.

Fasaden är i vit och röd träpanel, husen har röda takplattor och balkongräcken i grå aluminium.

Alla lägenheter har balkong eller uteplats och i båda husen finns hiss. Lägenheterna på markplan har uteplats och övriga lägenheter har balkong. Både balkonger och uteplatser är ca 1,8 x 2,8 meter.

1 rum och kök ca 25 kvadratmeter 5 stycken
2 rum och kök ca 55 kvadratmeter 11 stycken
3 rum och kök ca 62 kvadratmeter 8 stycken

Hur ansökningen går till

För att ansöka om en lägenhet i trygghetsboendet på Västergatan behöver du stå i bostadskö hos Telge Bostäder. Om du inte redan står i vår bostadskö kan du registrera dig på Mina sidor, välj kategorin 65+ i din intresseanmälan.

När du står i kö och samlar poäng kan du anmäla intresse för den lägenhet du är intresserad av så snart de finns synliga i Mina sidor.

När lägenheterna finns tillgängliga för intresseanmälan hittar du en länk här.

Lägenheten går till den sökande med flest köpoäng och som uppfyller våra krav för uthyrning av bostäder. Läs mer om våra uthyrningsregler här

Frågor

Har du några frågor eller vill du ha hjälp med att ställa dig i bostadskö? Du är alltid välkommen att besöka vår reception på Storgatan 42 så hjälper vi dig. Du kan också kontakta kundservice på 08-550 221 00 eller kundservicebostader@telge.se

Nyproduktion Telge Bostäder

Södertälje växer och förväntas behöva 20 000 nya bostäder de kommande 20 åren. Telge Bostäder kommer att dra sitt strå till stacken och planerar att fortsätta producera fler hyresfastigheter.

Senast ändrad: 28 januari, 2021