Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Student- och korttidsboende

Vi har drygt 150 student/korttidslägenheter i Södertälje. I centrum, Grusåsen, Rosenlund och på Värdsholmen.

For English version, click here.

Våra regler för student- och korttidsbostäder

I första hand kommer en ledig student/korttidslägenhet att erbjudas till den student som har flest poäng i bostadskön. Finns det ingen student som vill hyra lägenheten erbjuds den till ungdomar mellan 18-25 år och i tredje hand till personer som vill hyra en bostad under en kortare tid, upp till som längst fyra år.

För studenter

Vi kontaktar dig som står först i tur och stämmer av om du är berättigad att hyra en studentlägenhet. Du måste kunna betala hyran i förskott. Om du är intresserad av den aktuella lägenheten får du ett erbjudande. Du kommer att få information om tid för visning och när du senast måste bestämma dig.

Ungdomar 18-25 år och övriga sökande

Vi kontaktar dig som står först i tur i dessa kategorier och begär inkomstuppgifter. Om du har tillräcklig inkomst blir du erbjuden lägenheten. Om du står i vår bostadskö som bostadssökande behåller du dina köpoäng när du får ett kontrakt på en av våra korttidslägenheter.

Viktigt

För att du mellan 18-25 år eller som annan sökande för korttidslägenhet ska kunna söka dessa lägenheter måste du i din registrering på Mina Sidor uppge att du är intresserad av att hyra korttidsboende. Det gör du under fliken uthyrning, ändra registrering.

När du hyr en av våra korttidslägenheter kan du inte hyra ut eventuell annan bostad som du hyr av oss i andrahand, genomföra ett eget byte eller överlåta bostaden.

Krav och förutsättningar för student- och korttidslägenheter

  • Hyran betalas i förskott varje månad.
  • Alla lägenheter har 10 månaders hyra. Juni och juli är hyresfria.
  • Internetuppkoppling via stadsnätet ingår i hyran (endast om du väljer Bahnhof som leverantör). Frågor och felanmälan av bredband görs direkt till Bahnhof: https://www.bahnhof.se/
  • Alla lägenheter är omöblerade.
  • Du kan maximalt söka fem lägenheter samtidigt.
  • Kom ihåg att säga upp din student/korttidslägenhet senast tre kalendermånader innan du tar examen eller planerar att flytta. På så sätt slipper du onödig uppsägningstid.
  • Så här söker du studentbostad hos oss.

 

Senast ändrad: 20 maj, 2019