Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Gula blommor

Information till dig som hyresgäst och bostadssökande

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för smittspridning av Covid-19 som mycket hög. Uppmaningen är att ha så lite kontakt som möjligt med andra människor för att minska risken för att vi ska smitta varandra.

På grund av rådande läge vill vi informera dig om att hanteringen av ärenden hos oss kan komma att ta längre tid än vanligt. Just nu är det många som ringer till oss. Det kan innebära längre väntetider än vanligt. Vi ber dig ha överseende med detta och uppdaterar informationen här på hemsidan löpande för att du ska kunna vara uppdaterad.

Vi har längre handläggningstider

Vi hanterar i dagsläget inte ärenden som gäller andrahandsuthyrning och lägenhetsbyten och endast ett fåtal överlåtelser av kontrakt. Akuta ärenden kommer att prioriteras av vår personal.

Vi träffas gärna – på distans!

Från och med den 15 april kommer vi inte att utföra andra arbeten än akuta ärenden i lägenheter eller lokaler där människor vistas. De här åtgärderna gör vi för att minska risken för spridning av covid-19.

Känner någon i familjen av symptom (som hosta, snuva, feber eller halsont) vill vi inte heller att ni besöker våra kontor eller vår uthyrning. Detta efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten om allas ansvar för att minska risk för att sprida smitta. Det går självklart bra att nå oss som vanligt via telefon och mejl.

Vi tar nu inte heller i hand och uppmanar alla hyresgäster att också hälsa på varandra på andra sätt.

Har du eller behöver du boka möte med oss?

Om ärendet är akut kommer vi att åtgärda felet direkt. Men ärenden som inte är akuta kommer vi inte att kunna åtgärda just nu. Vi tar emot din anmälan i alla fall och kontaktar dig när vi har möjlighet att hjälpa dig.

Har du redan en bokning med oss kommer vi att fråga dig om symptom innan vi besöker dig. Har du eller någon annan i bostaden uppvisade symptom förväntas du uppge det. Vår personal kommer då att skjuta upp mötet om det inte är akut. Ett nytt besök kommer att bokas och vi följer myndigheternas rekommendationer.

Om någon i ditt hushåll uppvisar symptom som hosta, snuva, feber eller halsont uppmanar vi dig att kontakta oss för att boka om ditt möte eller hembesök. Vi kommer i första hand att hänvisa till fortsatt kontakt via mejl eller telefon.
Har du som hyresgäst milda symptom på luftvägsinfektion kommer endast akuta fel att hanteras i bostaden.

Hjälp till att minska risk för att sprida smitta

  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten noga och ofta. Använd gärna handsprit.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk eller uppvisar symptomen ovan.
  • Nys och hosta i pappersnäsduk eller i armvecket. Släng sedan näsduken.
  • Undvik att ta i ansikte, ögon eller mun med dina händer.
  • Håll en lagom, respektfull distans till dina medmänniskor.

Senast ändrad: 15 april, 2020