Ung kvinna på snöigt fält.
Aktuellt

Nu flyttar Molly hemifrån

I slutet av september lottades tolv ungdomsbostäder ut bland köande personer mellan 18–25 år. Molly Strand, 20 år från Nykvarn, var en av vinnarna.

Välkommet besked

Hon flyttade in i sin lägenhet i Grusåsen den 13 november. Det var efter att hon fått ett mejl om att Telge Bostäder börjat med ungdomsbostäder som hon bestämde sig för att söka. 

– Jag gick in och anmälde intresse på några lägenheter och hamnade på första plats. Nu har jag fått en lägenhet. För mig var det ett bra tillfälle att flytta, säger Molly Strand.

Beskedet om att hon tilldelats en lägenhet var välkommet.

– Det var roligt!

Slumpen avgör, inte köpoängen

Telge Bostäders ungdomsbostäder är reserverade för personer som är 18–25 år. Varje månad slumpas lägenheter ut bland de som anmält intresse. 

Antalet köpoäng spelar ingen roll, alla som står i kön har samma chans att
vinna. Den som tilldelas en lägenhet får ett korttidskontrakt på max fyra år och behåller sina köpoäng. Det är främst ettor som lottas ut, men det finns även tvåor.

För att få en lägenhet behöver du vara registrerad i bostadskön, uppfylla uthyrningskraven och kunna flytta in så snart lägenheten är ledig. 

Förberedelser inför flytten

Molly jobbar i butik och bodde hemma hos föräldrarna i Nykvarn fram till dess att hon fick flytta in i sin nya lägenhet, en etta på 30 kvadratmeter. Hon gjorde ett antal inköp inför flytten. 

– Jag fixade möbler och handlade några grejer. Mina föräldrar hjälpte mig
att flytta.