Ung kvinna i arbetskläder
En av oss

Som fastighetsvärd har hon sett det mesta

Josefine Fredriksson hoppar in i bilen för att köra till en lägenhet i Karlhov för andra gången i dag. Det läcker vid golvet intill en toalett hos en hyresgäst.

Vad som lät som en spolanordning som behövde bytas visade sig vara en trasig packning. Nu har hon med sig en kollega och det material som behövs för att åtgärda problemet.

Möter folk i deras vardag

Det har hunnit gå ett år sedan Josefine Fredriksson började arbeta som fastighetsvärd på Telge Bostäder, i det västra distriktet med kontor i Lina Hage.

Jobbet innebär att man träffar många olika typer av människor och kommer direkt in i deras hem och vardag.

– Det är det bästa med att vara fastighetsvärd, säger Josefine Fredriksson och fortsätter:

– Samtidigt får jag se mycket jobbigt också. Ibland verkar det inte vara städat på tio år. Då undrar jag hur personen som bor där egentligen mår, säger hon.

Oftast ett ensamjobb

De flesta ärenden har en koppling till rör (vvs). Det kan handla om rinnande kranar, stopp i avloppet eller problem med värmen i elementen.

Arbetet är oftast ett ensamjobb, men vissa uppdrag kräver att de är två personer. Även av säkerhetsskäl kan det ibland vara bra att ha stöd. Vid några tillfällen har hyresgäster gjort obekväma närmanden, något som Telge Bostäder har nolltolerans emot.

– Då har jag behövt återvända senare med en kollega, säger Josefine Fredriksson.

Dyker upp saker på plats

En kvinna i en portentré kallar på uppmärksamhet när hon får syn på de Telge Bostäder-klädda fastighetsvärdarna i Karlhov. Ett fönster på bottenplan som leder till ett mangelrum står öppet. Ibland lyser det på kvällarna.

– Det händer ofta att det dyker upp saker när vi är ute, säger Josefine Fredriksson efter samtalet med hyresgästen.

Det här är Josefine Fredriksson
  • Gör: Fastighetsvärd i det västra distriktet
  • Bakgrund: Uppvuxen i Mölnbo. Utbildad elektriker. Har arbetat på Telge Bostäder sedan oktober 2021.
  • Om mitt jobb: Jobbet är varierat och jag möter många olika typer av människor. Jag har möjlighet att planera dagarna som jag vill, det är en stor fördel.
  • På fritiden: Umgås med familj och vänner. Har två hästar som tar mycket tid.