Hallå där...

Lenas verksamhet blomstrar

Lena Ljungqvist driver e-handelsföretaget Wexthuset i Enhörna. I år är det 21 år sedan Lena startade sin verksamhet, då drev hon upp pelargonsticklingar i källaren som hon sålde på nätet.

Idag kan hon stoltsera med att hon har Sveriges bredaste sortiment när det gäller produkter för trädgård och odling som säljs online.

porträtt, kvinna, åker, utomhus, hår i hästsvans,

– Det är spännande att se hur saker och ting växter, säger Lena Ljungqvist, grundare och vd för Wexthuset.

Hur kom du på idén med att starta en webbhandel för trädgårdsprodukter?

– Jag har alltid varit intresserad av växter. Eftersom jag arbetat som programutvecklare inom IT-branschen så hade jag kunskap om den delen. Då kom jag på att jag kunde förena de två delarna i denna verksamhet.

Säljer du enbart varor via e-handel?

– Nej, vi har en liten butik för spontankunder i anslutning till entrén i våra lokaler här i Enhörna men den stora försäljningen sker via vår hemsida på nätet. Våra lokaler används till lagerhållning, administration och packning av de varor som våra kunder har beställt.

Vilka växter är enkla att odla?

– Det märks att odlingsintresset ökat de senaste åren. Att odla är inte svårt och det går att odla överallt. Att ha en tomatplanta på fönsterbrädan inomhus går alldeles utmärkt, välj då en ampel-eller miniatyrtomatplanta.

– För att hjälpa dina växter att trivas inomhus kan du behöva lite extra belysning och växtbelysning är en vara som många kunder beställer av oss.

– Annat som är bra att odla med snabbt resultat är olika salladssorter och kryddor. På vår webbplats wexthuset.com har vi samlat över 1 000 råd och tips till alla odlingsintresserade.

Vilken är din egen favoritväxt?

– Vilken svår fråga. Jag har många favoriter. Pelargoner ligger mig varmt om hjärtat men om jag måste nämna en växt så får det bli magnolia.

Rabatt med ditt VIP-kort

Som hyresgäst hos Telge Bostäder får du 10 procent rabatt på Wexthusets hela sortiment när du beställer på deras webbplats eller handlar i den fysiska butiken.