En man som sitter i en trappa
Telge Bostäder 75 år

Trogna medarbetare

På Telge Bostäder arbetar i dag cirka 150 personer. Det är allt ifrån hantverkare, portvakter, ingenjörer, fastighetsvärdar, uthyrare och kundvärdar till chefer och administrativ personal.

Här finns de som arbetat länge och de som är alldeles nya på jobbet. Vissa personer stannar ett tag medan andra blir kvar ett helt arbetsliv.

Fick jobb efter praktiken

Lisbeth Eriksson började som praktikant på Telge Bostäder 1970.

– I nian praktiserade jag under två veckor som kontorist på Telge Bostäder. Under gymnasietiden fick jag sommarjobb i telefonväxeln. Det var trådväxlar på den tiden, berättar Lisbeth som direkt efter gymnasiet fick jobb på Telge Bostäders hyresavdelning. Först som kontorist och sedan som sekreterare till hyresintendenten.

En bobutik öppnades

– Det här var i juni 1973. Då låg hyresavdelning i Kringlanhuset på femte våningen. Telge Bostäder förr var väldigt stort, vi var nog mellan 450–500 anställda, förklarar Lisbeth och berättar att hyresavdelningen lämnade Kringlan efter några år och öppnade Bobutik i det gamla Badhotellet.
Sju år senare gick bytte hon jobb och hamnade på Telge Bostäders fastighetsavdelning som sekreterare.

– På den här tiden skrev man på skrivmaskin och hade stenciler och grejer. Vi fick nya moderna skrivmaskiner, där det var en kula i stället för armar som for fram. Det var ju supermodernt tycket vi, skrattar hon.
Lisbeth har också hunnit med att vara vd-assistent på marknadsavdelningen och it-samordnare på IT-avdelningen där ett av hennes ansvarsområden var att sköta om Telge Bostäders egenutvecklade fastighetsregister TB Fast.

– Sedan två år tillbaka njuter jag av pensionärslivet efter att ha arbetat på olika poster inom Telgekoncernen i 49 år berättar Lisbeth.

Kvinna, glasögon på huvudet, utomhus, glad

Lisbeth Eriksson började som praktikant på Telge Bostäder 1970.

Många olika skeden

Jari Koskinen började på Telge Bostäder 1980 som målarlärling.

– Vi var cirka 80 hantverkare på Telge Bostäder på den tiden, av dem var 45 målare, säger Jari som idag är distriktschef på det Västra Distriktskontoret.

Jari har under sina 43 år som anställd på Telge Bostäder provat på många olika poster.

– Ett tag arbetade jag som uthyrare i Bobutiken i Badhotellet. Då var arbetsuniformen kavaj och skjorta. Lite annat än målarkläderna, säger han och skrattar.

Lågkonjunkturen på 1990-talet var tuffa år för Telge Bostäder. Jari berättar om några av de lösningar som Telge Bostäder införde för att få tomma bostäderna uthyrda.

– Efterfrågades det en mindre lägenhet men det endast fanns större lediga så låstes ett rum i lägenheten och på så sätt kunde vi hyra ut en trea som en tvåa. Även alla tillval togs bort om kunden önskade det för att få ner hyrorna, förklarar han.

– Ja tänker man tillbaka så är det så mycket som hänt under åren. Jag har alltid trivts att arbeta på Telge Bostäder, säger Jari.