En man står på en väg under en bro
En av oss

En insats som verkligen gör skillnad

Jonathan Kumi arbetar som samordnare social hållbarhet inom Telge Bostäder. En tjänst som han inte haft så länge.

– Jag började i januari i år så jag håller fortfarande på att sätta mig in i allt och lära känna organisationen och knyta kontakter, berättar Jonathan.

”Vill bidra och göra gott”

Men yrket känner han till sedan innan då han arbetat för en annan kommun med just social hållbarhet innan han sökte sig till Södertälje och Telge Bostäder.

– Jag har alltid varit intresserad av att hjälpa människor och att bidra till att göra gott i samhället, säger Jonathan som är utbildad folkhälsostrateg med inriktning hållbar utveckling.

Jobbar ute i bostadsområdena

Jonathans arbetsdag inleds med att kika igenom de meddelanden som kommit in efter arbetsdagens slut.

– Vissa dagar svämmar inkorgen över av meddelanden, andra kan det vara lite lugnare. I somras var det ganska många meddelanden eftersom den perioden var ganska så intensiv med feriepraktikverksamheten, säger Jonathan.

Dagen fortsätter oftast med att han besöker något bostadsområde eller distrikt.

– I mitt jobb är det viktigt att synas ute i verksamheten. Att knyta kontakter och samverka upptar en stor del av min arbetsdag, förklarar Jonathan.

Flexibelt och varierat

Han arbetar vanliga kontorstider men det har hänt att han har tagit ett jobbmöte en kväll eller arbetat någon helg.

– Vissa projekt kräver att man arbetar kvällar och helger, säger Jonathan och fortsätter:

– Mitt arbete är väldigt varierat och det är något som jag gillar. Det är viktigt att vara en flexibel människa när man har den här tjänsten. Jag skulle inte trivas med ett jobb som kräver att jag ska sitta still längre stunder, säger han och skrattar.

Ett möte som gjorde avtryck

Att jobba med social hållbarhet är väldigt roligt men framför allt meningsfullt förklarar Jonathan. Han berättar om ett möte som gjorde avtryck på honom.

– I somras under feriepraktiken var det en av ungdomarna som kom fram till mig och berättade hur hen hade sett fram emot feriepraktiken efter att ha haft ett tufft år bakom sig med lite närvaro i skolan. Då förstår man verkligen att den insats som vi gör kan göra skillnad.

Det här är Jonathan Kumi
  • Yrke: Samordnare, social hållbarhet
  • Bakgrund: Uppvuxen i Upplands Väsby ihop med fyra bröder, mamma och pappa. Bor nu i Solna.
  • Om mitt jobb: Jag älskar mitt jobb. Det är fint att göra skillnad.
  • På fritiden: Umgås med vänner. Tränar på gym och spelar paddel.