Nyheter för våra unga läsare

Telgebo Junior

Framtidsspanare skapar nytt Hovsjö

Tre ungdomar som är med i projektet Framtidsspanarna.

I Hovsjö träffas en grupp ungdomar för att ta fram förslag för hur stadsdelen utvecklas. De kallas framtidsspanare och deras uppdrag är att hjälpa Telge Bostäder med idéer som skapar trivsel i området.

– Tanken är att ungdomarnas röst ska höras, exempelvis om vi ska bygga en lekpark, då ska framtidsspanarna vägleda oss, säger Georges Yacoub, Telge Bostäder.

Telgebo har samtalat med tre framtidsspanare som alla går i åttan på Hovsjöskolan. En av idéerna grabbarna lägger fram är att Hovsjö ska fyllas med statyer ”som i New York” vilket de menar skulle vara ”mäktigt” och göra Hovsjö berömt.

– Vi har också tänkt att fotbollsplanen måste rustas upp. Och så behövs bänkar med tak ovanför, om det börjar regna, säger Alex och får medhåll av Ricardo och Gorgis.

Röda Korsets hus - en trygg plats för Södertäljeborna

Röda Korsets hus är en trygg mötesplats som är öppet för alla i Södertälje och har aktiviteter för både stora och små. Nu håller de bland annat på att
starta upp sin ungdomsverksamhet för ungdomar över 18 år.

Där kommer besökarna ha möjlighet att prova på olika kreativa yrken och skapa sina egna kreativa projekt.

Verksamheten är beroende av volontärer som engagerar sig i verksamhetens olika aktiviteter. Möjligheterna är stora, som volontär får man hjälpa till i den mån man kan och vill.

Målare i trapphus

Målaren Pia

Det här är Pia. Hon har jobbat som målare hos Telge Bostäder i 13 år. Pia har alltid gillat att rita och måla. Hon målar många olika saker. På jobbet målar hon väggar, tak, dörrar och konstverk.

Hon är också bra på att göra så att ytor ser ut som marmor eller trä. Då används speciell färg och specialla verktyg. Pia är också något som heter skyddsombud. Ett skyddsombud ser till att alla är säkra på jobbet och hjälper till om något farligt händer. Hon fick till och med ett pris för det. Pia tycker om sitt jobb.