Nyheter för våra unga läsare

Telgebo Junior

De styr Södertälje

Boel Godner heter personen som bestämmer mest i Södertälje. Hon är med i det politiska partiet Socialdemokraterna och styr tillsammans med Alexander Rosenberg, som är med i Moderaterna, och Lars Greger, som är med i Miljöpartiet.

Det är ovanligt att någon från Socialdemokraterna styr en kommun tillsammans med någon från Moderaterna, eftersom de brukar tycka olika om på vilket sätt saker ska göras för att samhället ska bli bättre.

Alexander Rosenberg, Boel Godner och Lars Greger, porträttbild.

Bostadsköa från 16 år

När du fyller 16 år kan du ställa dig i bostadskö. Varje dag som du står i kön samlar du poäng. Det är gratis att stå i vår bostadskö.

För att hyra en bostad behöver du vara 18 år. Det är smart att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt.

Thomas hjälper våra hyresgäster

Hej! Jag heter Thomas Rohberg. Jag arbetar som receptionist på östra distriktskontoret som ligger i Brunnsäng. Jag gillar mitt jobb.

Det är roligt att hjälpa våra hyresgäster. Jag tycker det är viktigt att vi hjälper varandra och lyssnar om någon har saker att berätta.

Leende man

Viktigt att ta hand om husen

Vi tycker att det är viktigt att ta hand om det som redan finns, i stället för att riva och bygga nytt. Det är bättre för miljön och klimatet, och kostar oftast mindre pengar.

Du kanske har märkt att vi ibland renoverar där du bor? Det kan vara lite störande, men det är viktigt att göra sådant för att husen ska hålla länge och för att alla ska få ett tryggt hem där saker inte går sönder eller rasar ihop.