Två tonårstjejer står i en portöppning
Aktuellt

Fyllt 16? Ställ dig i bostadskö!

Slott eller koja? De flesta har en vision eller dröm om hur de vill bo. Vi vet att det kan ta tid och kan kräva många köpoäng för att få sitt drömboende. Hos oss kan du ställa dig i bostadskö redan som 16-åring.

Två års köpoäng redan när du fyller 18

Den dagen du känner dig redo att söka en egen bostad kommer dina insamlade poäng att vara värdefulla. Du måste ha fyllt 18 år för att skriva på ett hyreskontrakt men om du börjar bostadsköa hos oss redan som 16-åring har du två års köpoäng som ökar dina möjligheter att få en bostad efter myndighetsdagen.

– Jag fyllde 16 år i mars så jag har inte hunnit ställa mig i bostadskön än. Jag har ingen aning om var jag vill bo sen, säger Milla.

Även Ronja har nyligen fyllt 16 år och hon håller med Milla om att det är svårt att veta vart flyttlasset kommer gå så småningom.

– Att ha så många köpoäng som möjligt ökar ju chansen att få en bostad här om jag vill bo i Södertälje när jag flyttar hemifrån, säger Ronja.

Så börjar du köa

Det är gratis att stå i vår bostadskö och varje dag du står i kön samlar du poäng. Dessa poäng avgör vem som får hyra en ledig bostad, så det är smart att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt.

Vår bostadskö är öppen för alla som fyllt 16 år men för att hyra en bostad behöver du vara 18 år. Anmäl dig själv till vår bostadskö eller tipsa en 16-åring du känner om att registrera sig på Mina sidor.

Liam, 15 år:

”Jag kommer ställa mig i bostadskö så snart jag kan, mest för att mina föräldrar tycker det är bra.”

Sara, 16 år:

”Helst av allt vill jag bo i närheten av centrum när jag flyttar hemifrån så det behövs nog många köpoäng då.”

Saliba, 16 år:

”Det är bra att man kan ställa sig i bostadskö som 16-åring.”

Tilda, 18 år:

”Jag har stått i bostadskö i två år redan. Det känns bra att samla köpoäng även fast jag inte vet när jag kommer flytta hemifrån.”