Leende man som står lutad mot ett bord
En av oss

Det viktiga bemötandet

I receptionen på det östra distriktskontoret arbetar Thomas Rohberg. Han är receptionist och trivs väldigt bra med sitt jobb.

Blir igenkänd på stan

– Jag älskar mitt jobb, det här är det bästa jobbet. Jag gillar människor och här får jag dagligen en stor dos av personliga möten, säger Thomas som är ett välkänt ansikte för många av våra hyresgäster.

Han har arbetat som receptionist i fyra år och är inne på sitt femte år.

– Nu är man tjenis med väldigt många. Det händer att jag blir igenkänd på stan, säger Thomas som har arbetat på det östra distriktskontoret sedan invigningen i augusti 2021.

”Viktigt att lyssna”

Thomas är lugn och samlad samtidigt som han har en lekfull blick och lätt till skratt. Den viktigaste egenskapen när man arbetar med människor är att vara lyhörd säger Thomas.

– Många människor kommer in och frågorna varierar stort. Så mycket som möjligt försöker vi lösa direkt med kunden. Även om jag inte kan erbjuda en lösning just nu är det viktigt för mig att kunden känner sig lyssnad på och att de så snabbt som möjligt får återkoppling, säger Thomas och utstrålar ett lugn. Något som han med åren övat upp berättar han.

– Men du måste också kunna bjuda på dig själv, säger han och skrattar.

Uppskattat med personlig kontakt

Arbetsuppgifterna varierar. Det är allt ifrån att hjälpa till med nycklar, ta emot felanmälningar, visa entreprenörer till rätta, stödja hyresgästerna när de funderar på tapet- och färgval samt hjälpa till med pappersarbete, men den mesta tiden går åt till att svara på frågor av olika karaktär.

– Många frågor som våra hyresgäster tidigare har tagit med kundservice tar de nu direkt med oss i receptionen i stället. Det märks tydligt att den personliga kontakten uppskattas av våra hyresgäster, säger Thomas och tar en paus för att svara på en fråga från en kollega. För det är inte bara hyresgästernas frågor som Thomas hanterar.

Det här är Thomas Rohberg

Yrke: Receptionist på östra distriktskontoret.

Bästa jobbegenskap: Att jag gillar människor, är glad och har ett lugn.

På fritiden: Ett av mina allra största intressen i livet är resor.