Småkryp, ohyra och skadedjur

Problem med skadedjur är inte trevligt. I naturen fyller de sin funktion, men att dela bostad med dem är varken mysigt eller hälsosamt.

Många smådjur, som till exempel myror, vägglöss, kackerlackor, råttor och silverfiskar, bor gärna där människor bor. När de besvärar oss ser vi dem som skadedjur och ohyra som vi vill få bort.

Så slipper du objudna gäster

Mata inte fåglarna

Det är inte tillåtet att mata fåglar på din balkong eller uteplats. Den mat som är avsedd för fåglarna drar nämligen till sig råttor, som klättrar upp på fasader och tar sig in i bostäder.

Undvik därför gärna även att fågelmatning i närheten av platser där människor bor, för att alla ska slippa råttor och andra skadedjur inomhus.

Allmänna råd för att motverka ohyra

  • Ta ut alla saker ur köksskåpen och torka ur skåpen med rengöringsmedel några gånger om året.
  • Dra fram spis och kyl/frys och gör rent bakom ett par gånger om året.

Har du fått skadedjur hemma?

Om du misstänker att du har drabbats av skadedjur är det viktigt att du så fort som möjligt anmäler det till vår kundservice. Kontakta kundservice eller gör en anmälan via Mina sidor.

Är du osäker på vilket slags skadedjur du har hittat så gör vår avtalspartner Anticimex en inspektion och artbestämmer ohyran så att vi kan sätta in rätt motåtgärder.

Kontakta kundservice

Logga in på Mina sidor