Stambytesprojekt i Hovsjö

Här samlar vi all information om stambytesprojektet i Hovsjö. Du hittar frågor och svar, kontaktuppgifter till projektgruppen och kundservice samt annan nödvändig information.

Vad händer i Hovsjö?

Under 2021 påbörjade vi arbetet med ett stambyte i Hovsjö. Stambytet sker i flera etapper, där vi börjar med etapp 1 och 2 på Rödblomsgränd 35-58 och Blåskäggsgränd 53-76.

Vad är ett stambyte?

Ett stambyte innebär att ledningarna i väggarna byts ut till nya, det behöver göras ungefär var 40-50:e år. De ledningar som byts ut är vattenledningar, elledningar och avlopp.

Ledningarna kallas för stammar och ser till så att varje lägenhet får el och vatten. Eftersom stammarna är gamla och slitna är det nu dags att byta dem.

Etapper

  • Etapp 1: Rödblomsgränd 35-58
  • Etapp 2: Blåskäggsgränd 53-76
  • Etapp 3: Granövägen 96-113
  • Etapp 4: Granövägen 78-95

Vi räknar med att alla hus i Hovsjö är stambytta år 2028.

Hur går det till?

Ett stambyte tar tid, men vi räknar med att din lägenhet renoveras i ungefär åtta veckor. Du kommer att bo kvar under renoveringstiden.

Eftersom badrummet kommer att totalrenoveras och vattnet i köket stängs av kommer vi att iordningsställa toalett och dusch i fastigheten, eller ställa upp bodar med toalett och dusch på gården.

Vissa av lägenheterna har separata stammar till badrum och kök, dessa lägenheter kommer även att få sitt kök renoverat.

Vad händer just nu?

Vi är i slutsporten i etapp 1 Rödblomsgränd. Etapp 2 Blåskäggsgränd närmar sig preliminärt april 2024.

På informationsmötet har hyresgästerna möjlighet att ställa frågor och prata med projektgruppen om stambytet.