Kolfilterfläkt - en bra hjälp mot matos

En vanlig köksfläkt fungerar genom självdrag. Det betyder att du inte kan reglera farten eller styrkan på fläkten så att den kan suga ut mer matos.

Då hamnar en del fetter från matlagningen på kökets inredning, vilket gör att du måste städa oftare och använda fettlösande rengöringsmedel för att hålla ditt kök fräscht och fint.

Vad är aktivt kol?

Aktivt kol är kol som har blivit behandlat med syre för att öppna miljontals små porer mellan kolatomerna. Det gör att de kan användas i filter för att filtrera bort lukt, rök och fett från luften på ett högst effektivt sätt.

En kolfilterfläkt bidrar till att du behöver städa mindre i köket och i stället njuta mer av matlagningen och att umgås med vänner och bekanta. Dessutom kan du använda mindre rengöringsmedel.

Låter det som något för dig? Då kan du beställa en kolfilterfläkt som tillval till din lägenhet.

Vad kostar det?

Kolfilterfläkten kostar 60 kronor per månad. Kostnaden adderas på din hyresavi.

Det här är en standardhöjning vilket betyder att hyreshöjningen blir permanent.

Är det förberett för fläkt?

För tillfället kan vi bara erbjuda kolfilterfläkt i de lägenheter där det redan är förberett för fläkt.

Bra att veta om tillval

Om du lämnar in en intresseanmälan för ett tillval kommer vi att kontakta dig.

När din beställning är godkänd skickar vi ett avtal som vi vill att du skriver på.  För att kunna genomföra beställningen behöver vi din påskrift inom tre veckor. Vi kontaktar dig i god tid innan tillvalet ska installeras.

Efter installationen av ditt tillval kommer ett månatligt tillägg på din hyresavi. I priset ingår också löpande underhåll och utbyte efter behov.