Kolfilterfläkt - en bra hjälp mot matos

En vanlig köksfläkt fungerar genom självdrag. Det betyder att du inte kan reglera farten eller styrkan på fläkten så att den kan suga ut mer matos.

Det innebär att en del fetter från matlagningen kommer att hamna på kökets inredning, vilket i sin tur gör att du måste städa oftare och använda fettlösande rengöringsmedel för att hålla ditt kök fräscht och fint.

Vad är aktivt kol?

Aktivt kol är kol som har blivit behandlat med syre för att öppna miljontals små porer mellan kolatomerna. Det gör att de kan användas i filter för att filtrera bort lukt, rök och fett från luften på ett högst effektivt sätt.

En kolfilterfläkt bidrar till att du behöver städa mindre i köket och istället njuta mer av matlagningen och att umgås med vänner och bekanta. Dessutom gör det att du kan använda mindre rengöringsmedel, och det är alltid bra.

Vad kostar det?

Låter det som något för dig? Då kan du beställa en kolfilterfläkt som tillval till din lägenhet. Kolfilterfläkten kostar 60 kronor per månad. Kostnaden adderas på din hyresavi. Det här är en standardhöjning vilket betyder att hyreshöjningen blir permanent.

Bra att veta om tillval

När du lämnar en intresseanmälan för ett tillval kommer vi att kontakta dig.

När din beställning är godkänd skickar vi ett avtal till dig för påskrift. För att kunna genomföra beställningen behöver vi din påskrift inom tre veckor. Vi kontaktar dig i god tid innan tillvalet ska installeras.

När vi installerat ditt tillval kommer ett månatligt tillägg på din hyresavi. I priset ingår också löpande underhåll och utbyte efter behov.