Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Släng ursäkterna

Det finns en miljon anledningar till varför vi alla måste återvinna. Du har hört dem alla och du vet vad du ska göra. Det är varken svårt eller tidskrävande. Så gör dig själv och Södertälje en tjänst – släng ursäkterna och börja återvinna.

Vardagsursäkter

Vilka vardagsursäkter har du?

Orka sortera allt

I ärlighetens namn sparar du nog endast sekunder på att slänga allt i samma påse. Börja med att alltid slänga matrester i gröna påsen så märker du snart att det inte är någon större insats alls. Du slänger dessutom gröna påsen och restpåsen på samma ställe.

Vi försöker verkligen göra det så enkelt som möjligt för dig att göra rätt. Du får hem gröna påsen, vi ser till att placera återvinningsstationer så att alla ska ha nära till återvinning och vår personal på återvinningscentralerna är kunniga och svarar gärna på dina frågor.

Det gör inte så stor skillnad i alla fall

Vet du, varje liten sorteringsinsats gör skillnad! Matrester blir till biogas och gamla förpackningar får nytt liv tack vare det du anser vara sopor. Det är ju ganska fantastiskt. Allt du behöver göra är att se till att lämna saker rätt så ser vi till att ta hand om det på bästa sätt.

Alla fuskar ibland

Återvinning och en hållbar inställning till resurser är något som vi alla måste delta i. Det kan vara svårt att ändra beteenden men det är fortfarande viktigt att vi hela tiden strävar mot att bli bättre, att fler deltar och att vi alla hjälps åt.

För enklare sortering, ta hjäp av vår sorteringsguide.

Senast ändrad: 5 december, 2018