Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Körkort istället för besökskort

För att underlätta för dig som är besökare har vi från och med den 1 juni 2020 bytt inpasseringssystem på Tveta och Returen återvinningscentraler. Nu används körkortet istället för besökskort. De gamla besökskorten slutar att gälla.

Första gången du drar ditt körkort i terminalen registreras 25 fria besök per hushåll och år, precis som tidigare.

Smidigare för dig med körkort

Det är smidigare att använda körkort, eftersom du kommer med bil och har körkortet med dig. Du slipper att hålla koll på ett extra plastkort. Och du slipper att betala för ett nytt, om du tappar bort besökskortet.

Du som saknar svenskt körkort

Har du inte ett svenskt körkort, kan du ansöka om ett besökskort. Det är laddat med 25 fria besök per hushåll och år, precis som tidigare.

Fritidsboende med sophämtning

Om du har fritidshus i Södertälje med avfallsabonnemang och är folkbokförd i annan kommun så behåller du ditt gamla besökskort. Du har 25 fria besök per hushåll och år.

Fritidsboende utan sophämtning

Om du har fritidshus i Södertälje utan avfallsabonnemang och inte är folkbokförd här kan du använda ditt körkort för att komma in på Returen och Tveta. Du betalar då 157 kronor per besök. Eller så beställer du ett besökskort för 343 kronor som ger dig 25 besök under ett år.

Företag

Som företagare betalar du 255 kronor exkl moms för varje besök, precis som förut. Med ett besökskort blir det enklare att passera och du får en smidigare debitering.

Information och beställning

  • Beställ ditt besökskort som privatperson här.
  • Beställ ditt företagskort här.
  • Som företagare betalar du 255 kr exkl. moms för varje besök till återvinningscentralen. Med ett besökskort blir det enklare att passera och du får en smidigare debitering. Behöver du bli av med företagets farliga avfall? Läs mer om hur du gör det här.
  • Besökskortet är en värdehandling som ska förvaras säkert och anmälas vid förlust. Ett nytt kort kostar 157 kr, inkl. moms. För företag kostar ett nytt kort 130 kr exkl moms.
  • Om du behöver fler än 25 besök per år debiteras du 157 kr per extra besök, inkl. moms.
  • Ditt fordon får väga max 3,5 ton, motsvarande lätt lastbil, och ha en max last på 3 kubikmeter per besök.

Senast ändrad: 16 april, 2021