Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Körkort istället för besökskort

Vi har gjort det enklare för dig att besöka våra återvinningscentraler. Du som är folkbokförd i Södertälje eller Nykvarns kommun använder ditt körkort för att komma in.

Precis som tidigare har varje hushåll i Södertälje 25 fria besök per år. Bor du i Nykvarns kommun har du 18 fria besök per år.

Smidigare för dig med körkort

Det är smidigare att använda körkort, eftersom du kommer med bil och har körkortet med dig. Du slipper att hålla koll på ett extra plastkort. Och du slipper att betala för ett nytt, om du tappar bort besökskortet.

Du som saknar svenskt körkort

Har du inte ett svenskt körkort, kan du ansöka om ett besökskort. Det är laddat med 25 fria besök per hushåll och år, precis som tidigare.

Fritidsboende med sophämtning

Om du har fritidshus i Södertälje med avfallsabonnemang och är folkbokförd i annan kommun så behåller du ditt gamla besökskort. Du har 25 fria besök per hushåll och år.

Fritidsboende utan sophämtning

Om du har fritidshus i Södertälje utan avfallsabonnemang och inte är folkbokförd här kan du använda ditt körkort för att komma in på Returen och Tveta. Du betalar då 160 kronor per besök. Eller så beställer du ett besökskort för 343 kronor som ger dig 25 besök under ett år.

Företag

Som företagare betalar du 255 kronor exkl moms för varje besök, precis som förut. Med ett besökskort företag blir det enklare att passera och du får en smidigare debitering.

Information och beställning

  • Beställ ditt besökskort som privatperson här.
  • Beställ ditt besökskort företag här.
  • Som företagare betalar du 255 kr exkl. moms för varje besök till återvinningscentralen. Med ett besökskort företag blir det enklare att passera och du får en smidigare debitering. Behöver du bli av med företagets farliga avfall? Läs mer om hur du gör det här.
  • Besökskortet är en värdehandling som ska förvaras säkert och anmälas vid förlust. För privatpersoner kostar ett nytt besökskort 160 kr, inkl. moms. För företag kostar ett nytt besökskort 130 kr, exkl. moms.
  • Om du behöver fler än 25 besök per år debiteras du 160 kr per extra besök, inkl. moms.
  • Ditt fordon får väga max 3,5 ton, motsvarande lätt lastbil, och ha en max last på 3 kubikmeter per besök.

Senast ändrad: 14 juni, 2021