Use Google translate to translate the web page. Telge AB takes no responsibility for the translation.

Grön idrottshall

Idrottshallen i Västergård i Södertälje totalförstördes i en brand 2013. Ett hårt slag för ett flertal idrottsföreningar som nyttjade hallen. Drygt ett år senare gick startskottet för bygget av den nya hallen, med namnet Västergård Arena.

Telge Fastigheter, i ett strategiskt partneringprojekt med NCC, byggde hallen som invigdes i juni 2015. Den nya hallen anpassades bland annat för att klara Svenska Superligans, SSL, krav för att kunna hålla elitseriematcher i innebandy. Hallen är även anpassad för elitmatcher i bordtennis.

– Det här innebär bland annat att vi har byggt en läktare med plats för drygt 1 000 åskådare, att omklädningsrummen är större för att rymma bland annat massagebänkar och förberett för tv-sändningar från hallen, berättar Stefan Björndal, projektledare på Telge Fastigheter och ansvarig för bygget av Västergård Arena.

Hallen används av ett flertal idrottsföreningar i Södertälje och både Torekällgymnasiet och Wendela Hebbegymnasiet använder hallen för skolgymnastik.

Sweden Green Building Council

Byggnaden är certifierad genom Sweden Green Building Council vilket innebär att hallen är miljövänlig och har låg energiförbrukning.

Fakta Västergård Arena

Storlek: 3 250 kvm
Kostnad: 75,5 mkr
Byggstart: juni 2014
Färdig: juni 2015
Energiförbrukning: Green Building-certifierad med en energiförbrukning som ligger 30 procent lägre än Boverkets krav. LED-belysning.