Om Hovsjö Hub

Hovsjö är ett bostadsområde i Södertälje där det bor mellan 5 000 - 6 000 personer. Området som byggdes 1973 – 1975 är en del av det så kallade miljonprogrammet. I Hovsjö finns det 2 200 lägenheter och radhus.

Hovsjö byggdes som framtidens boende. Miljonprogrammets idéer om bra bostäder åt alla var bra. Men man glömde bort det viktigaste. Människan. Hovsjö Hub är en satsning som sätter människan i centrum. Redan när Hovsjö formades på 1970-talet fanns idén om en hub. Men då hette den Hovsjöhus. Skolan, fridtidsgården och kyrkan fanns under samma tak.

2010 togs det första spadtaget för den nya Hovsjöskolan. Det var också ett spadtag för Hovsjö Hub som finns i den gamla skolan som härjades av en kraftig brand 2009. Samma år som branden bröt ut hade det kommunala bostadsbolaget Telge Hovsjö, som äger majoriteten av fastigheterna i området, beviljats 32 miljoner kronor i stöd av EUs regionalfond för att utveckla Hovsjö Hub.

Sommaren 2013 var ombyggnaden klar. Nu fylls huset som ägs och drivs av Telge Hovsjö med aktiviteter, företag och människor som tillsammans vill utveckla området.

Vill du veta mer eller bli en del av Hovsjö Hub är du välkommen att kontakta Petra Härnwall, chef för Hovsjö Hub, på e-post Petra.Harnwall@telge.se.

Bli en del av Hovsjö Hub

Hovsjö Hub är fullt av möjligheter.  Här finns allt från kontors- och seminarielokaler till torghandel och basar. Totalt finns det 7 000 kvadratmeter yta att disponera. Oavsett om du vill arrangera en konferens med 200 deltagare i, starta en butik eller hyra kontorsplats kan vi hjälpa dig. Det är inte lokalerna utan din fantasi som är begränsningen.

Konferens

Oavsett om det är en stor eller liten konferens kan vi hjälpa dig. Vi kan anpassa lokalerna efter ditt behov. Vi kan också ordna allt från fika till buffé. Kanelbulle eller baklava till kaffet. Husmanskost eller assyr/syriansk mat till lunch.

Kontor

Vi erbjuder funktionella kontorslokaler för små och medelstora företag.

Kontorshotell

För dig som inte vill ha ett helt kontor erbjuder vi en plats i vårt kontorshotell. Flexibel lösning, och kollegor att bolla frågor med över en kopp kaffe får du på köpet.

Möten

I anslutning till caféet finns ett inglasat mötesrum med plats för 8 personer. Det går också att ha mer informella möten i cafét som har gratis wifi.

Idrott

I Hovsjö Hub finns en stor idrottshall som på vardagar används av Hovsjöskolan och Kultur- och fritidsförvaltningen men som går att hyra på helger.

Basar

En 1 400 kvadratmeter stor yta i det som tidigare var Gröndalsskolan hyrs ut till butiker och mindre företag som på olika sätt kan bidra till att skapa en myllrande basar i Hovsjö. Basaren ska göra Hovsjö Hub känt som en spännande och intressant plats som lockar besökare från andra delar av Södertälje och Sverige.

Torghandel 

Den tidigare skolgården har gjorts om till en plats för torghandel. Här kan du beroende på årstid och väderlek sälja till exempelvis blommor och grönsaker. Du kan också testa om det finns intresse och efterfrågan för en produkt innan du tar steget full ut och hyr en lokal i basaren.

Vill du veta mer, boka tid eller träffas för att diskutera din affärsidé kontakta Petra Härnwall, chef för Hovsjö Hub, på telefon 08-550 224 13.

Vi finns i Hovsjö Hub

Astar erbjuder ett kvalitetssäkrat utbildningskoncept i ständig utveckling där företagets värderingar i kombination med entreprenöriellt lärande utgör fundamentet i verksamheten. I Hovsjö Hub utbildas verkstadstekniker och CNC-operatörer. www.astar.se 

El Sistema är en modell för kör- och orkesterskola med musiken som verktyg för social och mänsklig utveckling. Sedan 2012 finns El Sistema i Södertälje och i Hovsjö Hub. www.elsistema.se

Hero specialiserar sig på personaluthyrning och rekrytering i Stockholm. Bolaget växte fram genom viljan att ta vara på erfarenhet från branschen och att samtidigt bidra i ett större samhällsperspektiv. Det uppnås genom att alltid jobba med hjärtat. www.hero.se

Jobbklar ärverksamt på den svenska marknaden och skräddarsyr kvalitativa anställningslösningar till företag och arbetssökande, lösningar som är kostnadseffektiva på sikt. Visionen är att genom effektiv matchning bli den naturliga länken mellan arbetssökande och arbetsgivare. www.jobbklar.se

MakEli erbjuder nyanlända hjälp att etablera sig på arbetsmarknaden. www.makeli.se 

Polisen har sitt närkontor i Hubben. Finns på plats under torsdagskvällar mellan 17-19.

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Läxhjälpen har funnits i Hovsjö sedan 2012. www.laxhjalpen.se/

Telge Hovsjö har sitt kontor och samtliga medarbetare i Hovsjö Hub. Här kan hyresgäster skriva kontrakt, hämta nycklar och få hjälp med olika ärenden. Telge Hovsjö har öppet måndag till torsdag mellan 08.00 och 17.00 och fredagar mellan 08.00 och 15.00.

Öppettider & hitta hit

Öppettider Telge HovsjöCaféetNärpolisen 

Måndag – torsdag: 08.00 – 17.00 
Fredag: 08.00 – 15.00

Vardagar mellan klockan 08.00 och 16.00 Torsdagar mellan klockan 18.00 och 20.00

Visa länk på en större karta

Senast ändrad: 20 februari