Halva priset på sommarelen

Publicerad: 2012-06-27

Just nu är elpriserna extremt låga, nästan halva priset jämfört med förra året. Det kommer gynna alla elkunder med rörligt elavtal redan på nästa elräkning. En villaägare kan räkna med att spara 500 kronor i sommar.

Vi har ett väldigt bra prisläge på elmarknaden just nu. Spotpriset för juni månad beräknas bli runt 25 öre per kilowattimme, vilket ska jämföras med närmare 45 öre för samma månad förra året. Villaägarens elräkning beräknas bli 500 kronor* lägre i sommar.

– Det blöta vädret är en starkt bidragande orsak till de rekordlåga priserna och till att vi står väl rustade inför den kommande vintern. Är man ändå orolig för vinterns elpriser är det bättre att teckna ett vinteravtal än att binda sitt elpris, säger Mats Fagerström vd på Telge Energi.

Genom ett vinteravtal säkrar man upp sitt elpris över vintern men ligger på rörligt pris under resten av året. På så vis minskar risken för elprischocker samtidigt som man får ta del av det rörliga prisets nedgångar.

– Sommaren är den bästa tiden för elkunderna att förhandla om sitt elavtal, speciellt nu när priserna är så låga. Jag uppmanar därför alla elkunder att ta kontakt med sitt elbolag för att se vad de kan erbjuda, säger Mats Fagerström.

Men det är inte bara pris och avtalsform man ska fråga efter.

– När man ser över sitt elavtal bör man också tänka på hur elen man köper är producerad. Genom att välja bort den smutsiga omärkta elen är man med bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Ett val som varken krångligt eller dyrt, säger Mats Fagerström.

*priset är beräknat på 25 öre/kWh under juni, juli och augusti för en villaägare som förbrukar 20 000 kWh.

För mer information, kontakta:

Anna Albinsson, presskontakt Telge Energi
Telefon: 08-550 222 46
E-post: This is an email address

Fler nyheter

Din sökning gav inga träffar.
Visa fler nyheter
Det finns flera resultatsidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Nästa »
Till vårt nyhetsarkiv >

Senast ändrad: 19 juli