Aktuell driftstatus för vatten, återvinning, fjärrvärme, el- och stadsnätet

Vissa tider på dygnet, när vi endast har jourhavande i tjänst, kan informationen dröja något. Vid en driftstörning ligger vårt fokus på att åtgärda avbrottet. Vårt mål är så klart att snabbt ge mer information. 

Till stadsnätskartan som finns längre ner på sidan

Vatten

Det utförs ett sprinklertest på Storgatan vid Åhlensvaruhuset onsdag 29/3 kl 10:00.

Det är risk för brunt vatten i centrumkärnan pga detta test. Om du får brunt vatten, spola i kranarna i några minuter för att spola igenom.

Akut avstängning på vattnet på Högdalastigen 1-30 Ritorp 

Uppdatering onsdag 29 mars kl. 08.30
Vi har kopplat provisoriskt vatten till 20 fastigheter på Högdalastigen i går kväll. Arbetet fortsätter under dagen med att få fram vatten till resterande 14 fastigheter. Detta arbete tar lite längre tid för att vi måste koppla en slang till varje fastighet. Vi har ingen exakt prognos på detta i dagsläget men drar detta ut på tiden så finns möjlighet att duscha i Brunnsängsskolan också ikväll kl. 18:00-22:00. 

Uppdatering 28 mars kl. 16.00
Vattnet är fortsatt avstängt på Högdalastigen. Duschmöjlighet finns nu i Brunnsängsskolan. Ingång från fotbollsplanens sida och öppet mellan 18:00-22:00.

Tankar för dricksvatten finns i området och en mobil toalett är också utställd.

Schaktning kommer att fortsätta onsdag morgon den 29/3 för att kunna laga ledningen. Infart till området är avstängt pga schaktgropen. Kommunen är kontaktad angående parkeringsproblemet.

Har du frågor om avstängningen är du välkommen att kontakta oss på 08-55023300 under kontorstid. 

Uppdatering tisdag 28 mars: Vi har forsatt gräva under natten och fortsätter också idag. Ledningen ligger djupt och vi kommer att behöva byta ut delar av den. Detta försvårar arbetet. Det finns vattentankar utkörda. 

Måndag 27 mars: Mycket vatten kommer upp ur gatan. Vi stänger direkt och tar dit maskin och gräver. Vi har satt ut en vattentank i området.  

 

Driftkarta för elnät, fjärrvärme, vatten och avlopp

 Till toppen av sidan

Driftkarta för stadsnät

Till toppen av sidan

Senast ändrad: 29 mars